Lid worden

Haal meer uit je fotografie

Bijna iedereen fotografeert tegenwoordig; met een fotocamera of met een smartphone. De grens tussen het fotograferen met een fotocamera of een smartphone verdwijnt steeds sneller. Binnenkort zal de smartphone de kwaliteit van een fotocamera evenaren. Natuurlijk heeft een fotocamera meer instelmogelijkheden waardoor je meer invloed hebt op je beeld. Maar fotografie gaat verder. Het gaat over wat JIJ wilt vertellen met jouw beelden.

Als je al wat langer fotografeert en je vrienden en familie je werk "te gek" vinden, dan wil je je wellicht verder ontwikkelen. Je volgt wat cursussen of workshops. Je gaat steeds meer lijn brengen in je werk. Je ontdekt dat bepaalde disciplines, zoals natuurfotografie of documentaire fotografie jou wel liggen. Maar wat heb je eraan als al jouw werk niet verder komt dan het scherm van je computer?

Als je de smaak te pakken hebt, dan wil je je werk graag delen, horen wat anderen ervan vinden of weten wat er eventueel nog verbeterd kan worden. Op dat moment wordt het tijd om je te oriënteren op een fotoclub waarbij je je kunt aansluiten.

Fotogein is een enthousiaste fotoclub met circa 30 leden, waar ontwikkeling, creativiteit en respect centraal staan. De leden van fotogroep Fotogein proberen door methoden hun fotografische vaardigheden te verbeteren. Foto’s worden uitvoerig besproken. Er worden workshops georganiseerd en gastsprekers uitgenodigd. Ook wordt deelgenomen aan fotowedstrijden en tentoonstellingen. Je leert jouw eigen creativiteit te ontdekken en te ontwikkelen. Je zult merken dat dit proces, met hulp van de andere clubleden, kan versnellen. Door verder zelf veel te fotograferen, ontwikkel je een eigen beeldtaal. Jouw taal waarmee jij jouw verhaal aan de wereld vertelt.

Als je geïnteresseerd bent, dan ben je van harte welkom om een aantal bijeenkomsten bij te wonen en te ervaren wat Fotogein doet. Basiskennis over fotografie is handig, maar creativiteit en enthousiasme zijn veel belangrijker.  Er is nog plek voor een aantal nieuwe leden. Heb je interesse; stuur een bericht naar info@fotogein.nl

poster Fotogein